Škocjan 67
8275 Škocjan
Verjetno ni osebe, ki ne bi k svojim jedem dodala vsaj eno začimbo in vsekakor se na vsakem vrtu najde vsaj ena začimba. Ampak, zakaj ne bi uporabili več začimb, ko pa lahko tako izboljšamo jedi.
Na delavnici bomo obdelali zelišča, ki se uporabljajo v kulinariki. Dotaknili se bomo tudi kombinacije različnih začimb, katere je odlično mešati in katerim kombinacijam je bolje, da se izognemo. Pomembno pa je, da se naučimo, kako bomo posamezne začimbe hranili, da jih bomo lahko uporabljali skozi celo leto. Vsekakor pa bomo tudi izdelali zeliščno sol in zeliščno čokolado, ki jih boste lahko po delavnici odnesli domov.
Tema delavnice:
Komu je namenjeno: otrokom in odraslim
Čas trajanja: predvidoma traja 3 ure
Čas izvedbe: 26.5.2022 ob 17. uri
Način usposabljanja: 40% teoretično in 60% praktično
Število udeležencev: od 5 do 10 oseb
Izvajalec: Zeliščna kmetija KALAN
Kraj izvedbe: Zeliščarski center JV Slovenije, Zagrad 37, 8275 Škocjan
Cena delavnice: Brezplačno (prednost pri udeležbi imajo udeleženci celotnega
sklopa predavanj/delavnic v okviru Akademije zeliščarstva)
Opombe: izdelke, narejene na delavnici, udeleženci odnesejo domov
Prijave do zasedbe prostih mest: zeliscarski@gmail.com, 041 450 501
Izvedba aktivnosti je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«.
Izobraževanje je organizirano v okviru Akademije zeliščarstva »Postani zeliščar«, sklopa delavnic/predavanj, s katerimi spodbujamo k pridelavi in predelavi zdravilnih rastlin in zelišč.
O izvajalcih:
Zeliščna kmetija KALAN letos obeležuje 27 let, odkar so svoje 20 letno ljubiteljsko delo z zelišči spremenili v poklic. Svoje 47 letne izkušnje prenašajo na mlajše generacije oziroma tiste, ki si želijo zelišča bolje spoznati. Zato izvajajo različne delavnice in celovito izobraževanje za pridelovalce in predelovalce zdravilnih zelišč.
Udeležite se lahko posamezne delavnice/predavanja ali sklopa delavnic/predavanj. Udeleženci po zaključku izobraževanja prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju. Na vsako delavnico/predavanje so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne prijave (do zasedbe prostih mest). Prijava je veljavna po plačilu predračuna za posamezno predavanje/delavnico. Prednost pri prijavi na brezplačne delavnice imajo udeleženci celotnega sklopa predavanj/delavnic. Kontakt: Rok Petančič, zeliscarski@gmail.com, 041 450 501.
Organizator izobraževanj je Občina Škocjan, nosilka Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com), v sodelovanju z Zeliščno kmetijo Kalan.
Vzpostavitev Zeliščarskega centra JV Slovenije je bila delno sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.